Για την Συντήρησή Τους

-Τα κουφώματα αλουμινίου δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση. Ωστόσο, ο καθαρισμός κρίνεται αναγκαίος όταν η σκόνη ή άλλοι ρύποι είναι εμφανείς στην επιφάνεια των κουφωμάτων και θα πρέπει να γίνεται με νερό και προϊόντα καθαρισμού που έχουν pH μεταξύ 5,5 και 8.

-Για τον καθαρισμό, αρκεί ένα βρεγμένο μαλακό σφουγγάρι και το στέγνωμα θα πρέπει να γίνεται με πανί.

-Το σκληρό σφουγγάρι, το σύρμα ή τα διαλυτικά καθαρισμού πρέπει να αποφεύγονται, γιατί βλάπτουν την επιφάνεια και την εμφάνιση του κουφώματος.

-Ειδικά στις βιομηχανικές και παραθαλάσσιες περιοχές, ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται συχνότερα.

-Τα λάστιχα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 8 -10 χρόνια, για να διατηρείται η άριστη στεγανότητα του κουφώματος.

-Τα εξωτερικά κουφώματα είναι καλύτερα να καθαρίζονται όταν είναι «κρύα» κατά προτίμηση, αποφεύγοντας τις ώρες της ημέρας που τα χτυπάει ο ήλιος.

-Τα απορρυπαντικά που θα χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό τους, πρέπει και αυτά να είναι «κρύα» και δεν πρέπει για κανένα λόγο να χρησιμοποιούνται σκούπες ατμού.

-Λεκέδες: ο πιο σίγουρος τρόπος για να καθαριστούν, είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα από τα προϊόντα (polish) που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό της λαμαρίνας των αυτοκινήτων.

-Μεντεσέδες - μηχανισμοί ανάκλισης : ένα περιοδικό λάδωμα των μεντεσέδων και των μηχανισμών ανάκλισης, θα τους εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καλής λειτουργικότητας. Για την σωστή λειτουργικότητα των κουφωμάτων, θα πρέπει μία φορά τον χρόνο να εξετάζεται η καλή κατάσταση των αξεσουάρ του κουφώματος (βουρτσάκια, κλειδαριές κ.λ.π), τόσο οπτικά, όσο και κατά την λειτουργία τους. Να επεμβαίνει δε όταν υπάρχει ανάγκη (π.χ. σφίξιμο κάποιας βίδας που έχει ξελασκάρει, κ.α).

 

alsitek © 2016 | developed by profilgroup